Datec

Nieuw V3

Nieuw in Datec Score Manager V3.2

ROM Rapportage

U kunt nu eenvoudige wijze een ROM rapportage op te stellen. Deze rapportage geeft op een heldere wijze inzicht in het effect van de behandeling. U neemt een vragenlijst twee keer af - een keer aan het begin en een keer aan het eind van de behandeling. De ROM rapportage geeft voor iedere schaal van een test de gemiddelde score en de norm van de gemiddelde score, en vergelijkt die met het gemiddelde van de laatste behandeling. U kunt de rapportage uitsplitsen naar verschillende parameters. Lees meer...

Behandel Tracking

De behandel tracking is verbeterd. Wanneer u bij een bepaalde cliŽnt een vragenlijst meer dan ťťn keer afneemt, wordt automatisch de behandel tracking in het rapport opgenomen. U ziet in overzichtelijke grafieken en tabellen hoe het score verloop over de verschillende afnames verloopt. Ook ziet u hoe de norm toe of afneemt bij iedere rapportage. Lees meer...

Werken met een Test Assistent(e)

Het werken met een back-office of test assistent(e) is verder verbeterd. U kunt precies afspreken hoe de assistent de testafname afhandelt en wat de psycholoog zelf doet. Desgewenst verstuurt Datec Score Manager het test rapport via onze email server naar de psycholoog. Lees meer...

Keuzevelden

Soms kan het handig zijn om extra informatie te bewaren bij iedere cliŽnt. U wilt bijvoorbeeld voor latere statistische verwerking weten of een cliŽnt door de 1e lijn behandeld is, of ook door de 2e lijn. Of via welk traject de cliŽnt is aangemeld. Vul maar in. In versie 3.1. is dit nu mogelijk door het gebruik van keuzevelden. Lees meer...

Nieuw in Datec Score Manager V3.0

Internet Afname

Met versie 3.0 kan de cliŽnt de test afnemen via Internet. Dit kan met iedere moderne Internet browser, ook binnen u instelling. U hoeft dus voor afname geen speciale PC meer in te richten. Indien gewenst, kan de cliŽnt de vragenlijst ook thuis in alle rust invullen, zodat u zelfs geen aparte ruimte meer hoeft vrij te houden. De Internet afname is beveiligd, waardoor niemand de antwoorden kan meelezen. Er worden alleen geanonimiseerde gegevens op Internet bewaard, waardoor de gegevens uit de Internet database nooit tot een cliŽnt kunnen worden herleid. De gegevens worden automatisch door Datec Score Manager opgehaald, zodat u de uitgebreide rapportage in Word kunt opstellen die u van ons gewend bent. Tot 1 maart 2010 gratis!

Datec Score Manager is het meest veelzijdige test programma, u kunt test afnemen op alle mogelijke manieren:

Importeren cliŽnt gegevens.

U kunt cliŽnt gegevens automatisch importeren uit een CSV bestand, bijvoorbeeld uit uw administratie. Veel administratie programma's hebben een knop waarmee de gegevens automatisch kunnen worden overgedragen.

Ook kunt u kiezen of een of meer tests automatisch moeten worden klaargezet bij de import, en of de test op Internet wordt afgenomen. Bij afname via Internet krijgen alle cliŽnten waarvan de gegevens zijn geÔmporteerd automatisch een email met de uitnodiging. Vraag Datec naar het document met instructies hierover. Of vraag ons u te helpen.

Burger Service Nummer

In versie 3 is het veld BSN toegevoegd bij de cliŽnt gegevens. Hier kunt u het Burger Service Nummer van de cliŽnt noteren, voor koppeling aan uw administratie.

Prijzen Internet afname:

Er is geen toeslag voor Internet afnames binnen alle Datec Score Manager versies.

Datec Score Manager (Light) met 4DKL en omrekening naar SCL schalen

Op basis van een artikel in de Psycholoog (Oktober 2009) van  Berend Terluin, Karin Neeleman-van der Steen, Marc Verbaak, Joost Smitkamp en Inge Duijsens, heeft Datec een omrekening opgenomen in het rapport van de 4DKL. Dit omrekenprogramma  stelt u in staat om scores op de 4DKL om te zetten naar Ďequivalenteí scores op een aantal schalen van de Symptom Checklist (SCL-90). Lees meer.

Uit het 4DKL rapport:

Overzicht SCL-90 score conversie

70% betrouwbaarheid.

 

SCL Schaal

Score

Ondergrens

Bovengrens

SCL-depressiescore

36

30

42

SCL-angstscore

19

16

22

SCL-agorafobiescore

9

7

11

SCL-somatisatiescore

14

12

16

SCL-psychoneuroticismescore

152

129

176

De aanschaf van Datec Score Manager 4DKL Light is gratis, u betaalt alleen een jaarlicentie voor gebruik en onderhoud van Ä149 per jaar per PC. U kunt het programma in een netwerk gebruiken. De prijs per afname en rapportage van de 4DKL is Ä1,20. Er geldt een minimale afname van Ä100 krediet  per PC per jaar, dus voor Ä249 kunt u meer dan 80 4DKL's scoren en rapporteren.

Overstappen van Datec Score Manager V2.0

U kunt gratis overstappen van eerdere Datec Score Manager versies naar Versie 3. U kunt V3.0 downloaden van de website. Als u liever een CD heeft, kunt u die bestellen.