EPPS

De EPPS bestaat uit 225 paren van beweringen in de ik-vorm. De cliënt moet steeds aangeven welke van de twee beweringen het meest op hem of haar van toepassing is. De test omvat 15 schalen gebaseerd op het Need-systeem van H.A. Murrey.

De test wordt gebruikt voor counseling, onderzoek, werving en selectie.

Auteurs

Allen L. Edwards, Nederlandse vertaling: Dr. A.S.H. Tjoa

Beschikbaarheid

Datec Testmij Online
Datec Testmij Online

Doel EPPS

Het meten van persoonlijkheidsvariabelen volgens een rangordening van de onderzochte. De test wordt gebruikt voor counseling, onderzoek, werving en selectie.

Doelgroep

Vanaf 16 jaar, alle niveaus.

Beschrijving

De EPPS bestaat uit 225 paren van beweringen in de ik-vorm. De cliënt moet steeds aangeven welke van de twee beweringen het meest op hem of haar van toepassing is. De test omvat 15 schalen gebaseerd op het Need-systeem van H.A. Murrey: Volharding, Ordening, Respect, Liefderijke zorg, Zelfgeringachting, Steunzoeken, Vriendschappen, Inleving, Variatie, Heterosex, Zelfvertoon, Autonomie, Agressie, Dominantie, Ambitie. Daarnaast zijn er ook nog twee consistentiematen.

Psychometrische eigenschappen

De gemiddelde interne consistentie van de persoonlijkheidsschalen van de EPPS is voldoende. Dit is een goed resultaat omdat beantwoorden via gedwongen keuze minder gemakkelijke een hoge interne consistentie van de schalen laat zien. De onderzochte moet namelijk een gedwongen keuze maken tussen de eigenschappen. De Cotan heeft in 1995 alle aspecten van de EPPS als voldoende beoordeeld.

Afname

De afname-duur is 45 minuten. Bekijk hier een voorbeeld van het  EPPS rapport.

Normen

Nederlandse landelijke normgroep van 1200 mensen, als totaalgroep en opgedeeld in mannen, vrouwen, leeftijdsgroepen en opleiding. Mannelijke gemêleerde sollicitantengroep (n=940). Diverse sollicitanten normgroepen.

Copyright (C) 2007 Test Dimensions. Gepubliceerd en verspreid in licentie van de Allen L. Edwards Living Trust. Opgenomen met toestemming van Test Dimensions Publishers. Koop de handleiding via Test Dimensions.