Computer Adaptief Testen met PROMIS CAT

Computer adaptief testen (CAT) is een vernieuwing in het afnemen van testen. Bij CAT wordt gebruik gemaakt van een grote itembank aan vragen die allemaal hetzelfde concept meten, bijvoorbeeld Lichamelijk Functioneren. De computer stelt een vraag, en berekend op basis van het antwoord wat de beste vervolgvraag is. Het doet dit op basis van de Item Response Theory (IRT). Het doel is om met zo min mogelijk vragen een betrouwbaar beeld te geven van één bepaald concept. Hierdoor krijgt de cliënt relevantere vragen en door de slimme manier van meten hoeven cliënten maar 3-7 vragen in te vullen voor een betrouwbare score.

Dutch Flemish PROMIS

PROMIS is een systeem voor het afnemen van CAT testen ontwikkeld in Amerika. De Dutch-Flemish PROMIS groep is opgericht om het systeem beschikbaar te maken in Nederland en België. Datec Testmij Online is gekoppeld aan het PROMIS systeem en maakt zo alle Nederlands en Vlaamse itembanken beschikbaar.

Op basis van uitgebreide literatuurstudies, focus groepen en expert sessies zijn 80 concepten bepaald waarvoor itembanken zijn samengesteld. Een aantal daarvan zijn in het Nederlands vertaald. Zodra een itembank beschikbaar wordt gesteld door de Dutch-Flemish PROMIS Groep is hij automatisch beschikbaar in Testmij Online.

De volgende instrumenten nu zijn via Computer Adaptief Testen (CAT) beschikbaar in Testmij Online:


Warning: file_get_contents(https://www.testmij.nl/api/v1/dto/PromisTests): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 401 Unauthorized in /var/www/vhosts/datec.nl/httpdocs/wp-content/plugins/insert-php-code-snippet/shortcode-handler.php(99) : eval()'d code on line 2

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/datec.nl/httpdocs/wp-content/plugins/insert-php-code-snippet/shortcode-handler.php(99) : eval()'d code on line 5

De lijst van Amerikaanse instrumenten is veel groter. Zie deze lijst: Assessment Center Instruments april 2018 (pdf) van het assessment center (https://www.assessmentcenter.net). Wilt u instrumenten beschikbaar hebben in het Nederlands? Neem dan contact op met de Dutch Flemish PROMIS Group.