Vragenlijst bewerken

Na het aanmaken van de vragenlijst (op de Vragen pagina) kom je vanzelf op de Vragenlijst pagina. Je aanpassingen op deze pagina worden meteen  getoond en opgeslagen.

 

Vragenlijst-1

Boven iedere vraag zie je zes knoppen:

  • BEWERK KOPTEKST
  • BEWERK TOELICHTING
  • BEWERK VRAAG
  • BEWERK ANTWOORD
  • BEWERK SCORE SCHAAL

Bewerk Koptekst

Iedere vragenlijst heeft een koptekst bovenaan iedere pagina. Je kan ook kopteksten binnen de pagina maken.

In dit voorbeeld: Beantwoord de volgende vragen

Gebruik de koptekst om de vragenlijst in logische onderdelen te verdelen. Als de koptekst van een vraag hetzelfde is als de vorige, wordt deze niet opnieuw getoond, behalve aan de kop van iedere pagina. Een indeling kan bijvoorbeeld zijn:

  • De volgende vragen gaan over de laatste 2 weken
  • De volgende vragen gaan over de toekomst

Je kan de koptekst uit meerdere regels laten bestaan. Standaard is de koptekst 24px groot. Je kan de tekst van tweede of meerdere regels eventueel kleiner maken. Gebruik 13px om de tekst even groot te maken als de tekst van de vraag.  Je kan de tekst vet maken, schuin, of onderstreept.
De koptekst is altijd in blauw.

Bewerk Toelichting

Soms is het handig wat meer tekst toe te voegen aan een vraag, bijvoorbeeld hoe je de vraag beantwoord wil hebben. De toelichting komt in hetzelfde lettertype boven de vraag.

Standaard is de toelichting even groot als de vraag, 13px. Je kan de tekst vet maken, schuin, of onderstreept.

De toelichting wordt niet in het  rapport onder het overzicht van vragen en antwoorden overgenomen. Dit houdt het overzicht wat beter leesbaar.

Bewerk Vraag

Door op de vraag te klikken, of op BEWERK VRAAG te drukken, kan je de vraag aanpassen. Je mag meer regels toevoegen, maar bedenk dat iedere vraag herhaalt wordt in het overzicht van antwoorden in het rapport. Zet extra regels eventueel in een toelichting boven de vraag. De toelichting wordt niet in het overzicht van antwoorden overgenomen.

Standaard is de een vraag 13px. Je kan een deel van de tekst vet maken, schuin, of onderstreept.

Je kan ook een vraag verwijderen of een nieuwe vraag toevoegen.

Bewerk Antwoord

Bij het aanmaken van een vragenlijst krijg je standaard keuzeknoppen met de verschillende antwoordmogelijkheden. Ieder antwoord heeft een eigen score. Je kan de keuzes veranderen, de scores aanpassen, maar ook hele andere antwoordtypes kiezen. Zie Antwoordtypes.

Bewerk Score Schaal

Standaard worden alle antwoord scores bij elkaar opgeteld in een Totaal Score voor de vragenlijst. Maar je kan ook de antwoorden combineren in een aantal schalen. Je krijgt dan in het rapport een score per schaal. Zie Vragen indelen in schalen. Verder kan je voor iedere score per schaal een interpretatie opgeven, of te wel een Norm. Bijvoorbeeld welke score Laag, Normaal of Hoog is. Zie Bewerk Normen.

Preview

Druk op PREVIEW bovenaan de pagina om een idee te krijgen hoe de lijst er uit gaat zien, zonder alle DTOStudio knoppen.

Pagina Bewerken

Je kan kiezen hoeveel vragen je op een pagina wilt hebben. Het advies is om niet meer dan 10 vragen te combineren. Omdat ieder antwoord meteen wordt opgeslagen maakt het voor de beantwoording niet uit, maar het is wat overzichtelijker voor de cliënt.

Druk op TOGGLE PAGINA BEWERKEN rechts boven aan de pagina. Je krijgt dan knoppen waarmee je kan aangeven waar de nieuwe pagina moet beginnen. Je kan ook twee pagina's samenvoegen, bijvoorbeeld om ze op een andere vraag te splitsen.