Uitgeverij van Psychologische Tests

Tweestapsverificatie: een must?

Bewezen veilig

Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Of schrijven hun wachtwoord op. Komt dat bekend voor? Lees dan verder. Je kan lezen wat het is en waarom je tweestapsverificatie zou willen gebruiken. (Engels: 2-factor authentication).

Het is ondoenlijk een goed wachtwoord te kiezen en te onthouden voor iedere website, behalve als je een hulpmiddel gebruikt voor het bewaren van de wachtwoorden. Wil je weten of je eigen wachtwoord wel eens gehackt is? Hier kan je het zien, deze database bevat 3,3 miljoen Nederlandse gehackte accounts. https://gotcha.pw/

De beste manier om te voorkomen dat iemand een gestolen wachtwoord op alle sites (automatisch!) probeert, is om op iedere website een ander complex wachtwoord te gebruiken, en die te bewaren in een wachtwoord tool in je browser.

Vertrouwde PC

Als je eigen PC niet door andere gebruikt kan worden, dan kan je de browser/PC vertrouwen. Je hoeft dan een maand niet meer gebruik van je app te maken om in te loggen. Het belangrijkste is dat je weet dat niemand ergens anders kan inloggen, zelfs niet als iemand je wachtwoord heeft gestolen of geraden.

Testmij Online en Tweestapsverificatie

Na eenmalige registratie van een Google of Microsoft app genereert hij een steeds wisselende pin die je kan gebruiken bij het inloggen. Als het nodig is vraagt Testmij Online om de pin code.

Je activeert tweestapsverificatie door in Mijn Account op Wijzig te klikken achter Tweestapsverificatie. Je krijgt dan korte en simpele instructies om de app te downloaden en te activeren. Daarna ben je extra beveiligd.

Doen!

 

Google Authenticator

Google Authenticator

IOS en Android App voor 2 staps verificatie