Uitgeverij van Psychologische Tests

Veel gestelde vragen ROMmen voor Vrijgevestigden

Hieronder vind je de vragen die we zoal krijgen over ROMmen. Als je bij een vraag op het plusje klikt, dan zie het antwoord. Staat je vraag er niet bij? Bel of email ons!

Hoef ik niets meer te doen, het systeem zorgt ervoor dat gegevens bij Stichting Benchmark terecht komen?

Bij ons hoef je alleen bij iedere cliënt de BSN in te vullen. Ons systeem zorgt dan dat je gegevens via de SVR naar de Stichting Benchmark gestuurd worden. Je moet je wel even aanmelden bij de SVR

Begrijp ik het goed dat ik voor het Rommen geen koppeling nodig heb met het EPD systeem, bijvoorbeeld Medicore. Terwijl de gegevens toch worden aangeleverd aan het SVR ?

Dat klopt, de koppeling is daarvoor niet nodig. De koppeling wordt achteraf gemaakt op basis van het BSN nummer door de infrastructuur van de SVR.

Kan ik er van uitgaan dat alles via een beveiligde internetverbinding gebeurt

Onze website www.testmij.nl is beveiligd, zodat niemand de inlog kan meelezen, of de antwoorden kan zien. Persoonlijke gegevens worden encrypted opgeslagen in de database. Bij het klaarzetten kies je een label (een tekst die je zelf kunt kiezen) waaraan jij de cliënt herkent. Je hebt een overzicht op de website waar je dat label kunt gebruiken om de juiste cliënt terug te vinden om een nieuwe rapport op te vragen, of de antwoorden in te zien.

Is het versturen van de BSN naar de SVR geen privacy schending?

Het BSN wordt versleuteld bij ons opgeslagen. Als het bestand met alle antwoorden verstuurd wordt naar de SVR, wordt het eerst met een geheime versleuteling met een programma van ZorgTTP "gepseudonimiseerd". Dat komt er op neer dat een andere unieke code wordt verstuurd, niet de BSN zelf. De EPD leverancier doet hetzelfde, dus de unieke codes zijn te koppelen, maar de code is niet meer terug te herleiden tot een BSN. Daarom zijn de benchmark gegevens volledig anoniem en wordt de privacy beschermd

Mijn klant heeft een privacy verklaring ondertekend. Kan ik voorkomen dat zijn data naar de SVR en SBG gestuurd wordt?

Ja dat kan. Bij het klaarzetten kies je de aard van de meting (start, tussenmeting, eindmeting, etc). Je kan daar ook kiezen om hier een meting met privacy verklaring te kiezen. De gegevens worden dan niet naar de SVR gestuurd.
Als je zorgt dat je dit ook doet bij de EPD, wordt de cliënt niet meegeteld in je response percentage.

Jullie vragen €50 krediet, als ik nu start verloopt dat dan aan het eind van het jaar?

Wij hebben geen minimum bedrag aan krediet of abonnement per jaar voor verbruik. Je betaalt dus alleen voor wat je verbruikt.
Maar als je een jaar niet inlogt heffen we je account op, en vervalt het krediet.

Is dat krediet alleen te gebruiken voor het ROMmen of ook voor andere vragenlijsten?

Het krediet kan voor alle vragenlijsten gebruikt worden. De vragenlijsten worden berekend per afname. Soms komt daar een cliënt deel bij. Zie Datec Testmij Online voor een overzicht van de prijzen per vragenlijst.

Voor het ROMmen is de OQ-45 SD verplicht, maar jullie hebben alleen de OQ-45?

Het is verplicht de hele vragenlijst af te nemen. De benchmark resultaten worden alleen gebaseerd op de Sympomatische Distress (SD) schaal. Vandaar dat ook over de OQ45-SD wordt gesproken. 

Wat moet ik bestellen voor het ROMmen?

Je hoeft alleen krediet voor Datec Testmij Online te bestellen en de vragenlijsten te kiezen die je wilt gaan gebruiken (je mag zo ook allemaal selecteren). Als je Datec Testmij Online ROMmen kiest dan hebben wij de OQ-45 al voor je geselecteerd. Je kan die hier vinden.

Kan ik het zelf uitproberen?

Ja hoor, maar helaas niet gratis. Je kan voor slechts €50 krediet kopen en Datec Testmij Online uitproberen. We rekenen geen abonnementskosten, dus je zit nergens aan vast.

Je kan nalezen hoe het werkt op deze pagina's